Ikke nok jordmødre...

Hovedproblemet er mangel på kvalifisert helsepersonell, spesielt i fattige områder. Mangel på klinikker og riktig utstyr, gjør situasjonen enda vanskeligere. Dette kan få farlige konsekvenser, som mødredødelighet, spedbarnsdødelighet eller livslang invaliditet for kvinner som får alvorlige fødselsskader.

 

Under naturkatastrofer, konflikter og andre akutte krisesituasjoner blir helsevesenet både svekket og overbelastet. I tillegg kan mennesker bli drevet på flukt og miste all tilgang til medisinsk hjelp. I slike situasjoner, uten tilgang til keisersnitt, medisiner og kvalifisert hjelp, er det ekstra farlig å føde. For både mor og barn kan resultatet bli skade, sykdom eller død.

Tsjad, Den sentralafrikanske republikk, Guinea, Pakistan og Afghanistan er blant landene som er hardest rammet av høy mødredødelighet. Sierra Leone er verst stilt av alle, med en mødredødelighet på 1100 dødsfall per 100.000 levendefødte.

Til sammenlikning er mødredødeligheten i Norge fire dødsfall per 100.000.

KILDER: http://www.legerutengrenser.no/

Bildet er tatt fra : nrk.no

2 kommentarer

hanne mari

14.10.2014 kl.12:43

eeelsker bloggen<3

Turid

14.10.2014 kl.12:44

Det er bra at dere tar dette viktige temaet opp!

Even knutsen

17.10.2014 kl.20:35

Ønsker dere lykke til i denne konkuransen, jeg tror dere har en god sjangse og vinne om dere fortsetter slik stå på flotte unge mennesker;))

Skriv en ny kommentar

svangerskapskrise

svangerskapskrise

14, Fauske

Hei, vi er en grupper ungdommer Henrikke, Marlin, Knut, Alexander og Tor Fridtjov. Vi jobber med et skoleprosjekt "glemte kriser" i samarbeid med Leger Uten Grenser. Håper du vil følge bloggen vår, og gjerne lik og del på facebook:)

Kategorier

Arkiv

hits